vrijdag 20 maart 2009

Afspraken projectgroep Social Software ASIS 12 maart 2009

In het overleg van de projectgroep Social Software ASIS van donderdag 12 maart zijn de volgende afspraken gemaakt:

* Mededelingen:
- Eky geeft aan zich zorgen te maken over het uitblijven van reacties op de studentenweblogs van ASIS-begeleiders. Na een goede start lijken de weblogs nu minder bijgewerkt te worden.
Op maandag 9 maart zijn de afstudeerbegeleiders van studenten, die werken met een weblog, bijgepraat over het project 'ASIS goes weblog'. Ramon maakt met hen afspraken over hun rol als begeleider en schoolt deze begeleiders ook in het gebruik van de commentaarfunctie van Blogger.

* Rol van de ASIS-begeleiders:
- Een aandachtspunt in deze scholing, maar ook in de communicatie/scholing van studenten zijn de instellingen rond het kunnen geven van commentaar in de persoonlijke weblogs van studenten. Het gebruik van een Google-account kan hierin belemmerend werken.
- Joost neemt contact op met de company-mentoren over het gebruik van weblogs door studenten in het kader van stage/afstuderen. Dit omdat bij een aantal bedrijven de firewall het gebruik van een weblog niet toestaat. Een formele melding van het project vanuit ASIS kan studenten daar soms in helpen naar hun stage-/afstudeerbedrijf toe.
- Adri laat het gebruik van Wordle zien, een tool die lezers van weblogs snel inzicht geeft over de belangrijkste onderwerpen. (www.wordle.net/create)

* Tijdens de bijeenkomst voor afstudeerbegeleiders is de vraag gesteld naar de meerwaarde van het gebruik van weblogs. Een aantal onderdelen zijn vrij snel te benoemen:
- weblogs geven een beter inzicht in de professionele omgeving van stage/afstuderen
- weblogs geven begeleiders een beter inzicht in de persoonlijke belevenissen van studenten tijdens hun stage/afstuderen en de culturele verschillen waar zij tegenaan lopen.
In de in januari gehouden enquete geven studenten ook zelf een aantal onderdelen aan. Joost en Ramon nemen de resultaten door en maken een overzicht van die dingen die studenten benoemen als meerwaarde. De resultaten hiervan plaatsen zij op deze weblog. Adri gaat op zoek naar de meerwaarde voor docenten. Ook deze worden hier geplaatst.

* Volgend overleg:
- meerwaarde voor studenten en begeleiders komt terug
- meer informatie over de analyse van de enqueteresultaten van fase 1
- agenderen van Skype.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

gt5eut

Anoniem zei

Hee Kees!