maandag 15 juni 2009

Scenario's en social software

Ter voorbereiding van de projectgroepbijeenkomst van woensdag 10 juni zijn er een aantal scenario's voorbereid om ondersteuning te bieden bij het maken van de keuze 'hoe verder in september 2009'.
De scenario's bestonden uit:
- verder met weblogs (al dan niet verplicht)
- overschakeling op ePortfolio's (al dan niet in combinatie met weblogs/Skype)
- gebruik van meer synchrone communicatiemiddelen zoals Skype

Bij de bespreking van de verschillende scenario's bleek al snel dat er verschillen zijn tussen de eisen aan social software die vanuit stages worden gesteld en de eisen/verwachtingen ten aanzien van afstuderen. Ook is er nadrukkelijk gekeken naar zowel de voorbeelden als de ervaringen vanuit AMBM.

Op basis hiervan is uiteindelijk gekozen voor de volgende variant:
* Vanaf september 2009 gaan alle stagiaires werken met een gestructureerd ePortfolio. Hierin worden de mijlpaalproducten benoemd en eventuele weblogs opgenomen evenals Skypegesprekken.
* Ramon combineert alle scenario's in een notitie en stuurt deze door naar Nies.
* Ramon en Joost organiseren een bijeenkomst voor begeleiders ASIS.
* In de week van 25 juni en 30 juni worden er een aantal introductiebijeenkomsten georganiseerd voor studenten die vanaf september 2009 op stage gaan.
* Joost maakt een eerste opzet voor de structuur van de ePortfolio's, die ook wordt vastgelegd in de community Work Placement. Aan studenten wordt gevraagd hun portfolio's met de leden van deze community te delen.

Geen opmerkingen: