woensdag 26 maart 2008

Andere vormen van Social Software


Een hele duidelijke omschrijving van Social Bookmarking, een andere vorm van Social Software, is te lezen op deze site . In het artikel wordt niet alleen aangegeven wat social bookmarking is met als voorbeeld Delicious, voor ons binnen Avans wordt het delen van kennis via social bookmarking ook interessanter omdat de nieuwe versie van Blackboard de integratie van Scholar (een ander social bookmarkingpakket) toestaat.
kunnen delen van favoriete links, ook wel bookmarks genoemd. Iemand vindt een interessant artikel of interessante website, maar in plaats van deze toe te voegen aan de eigen favorieten die alleen in die browser toegankelijk zijn, plaatst hij of zij deze op een openbare website. Anderen kunnen daar doorheen bladeren, en zo in aanraking komen met websites en artikelen die men anders nooit had kunnen vinden.
Op de site worden verder een aantal hele concrete toepassingen genoemd binnen het onderwijs, waarbij er niet alleen aandacht is voor de voordelen, maar ook de nadelen komen ruimschoots aan bod.
In dit you tubefilmpje wordt stap voor stap het begrip social bookmarking uitgelegd.

Geen opmerkingen: